Festa de Santa Clara 2022

La novetat de la festa de Sta. Clara aquest any, ha estat l’inapreciable regal d’una bellíssima icona de Santa Clara, feta d’acord amb la més pura tradició iconogràfica per la barcelonina Sra. Núria Beltrán Rahola, exposat durant la celebració.

El dia 11 dagost a les 19 h. va començar la celebració solemne de la Missa de Santa Clara. Va presidir Fra Francesc Sánchez OFM Cap. de la fraternitat caputxina d’Igualada, amb admirable unció.

A l’homilia va destacar, entre els trets de Sta. Clara, la seva valentia per a defensar la seva vocació, superant totes les dificultats “sense que se li enganxés o l’aturés, la pols del camí”.

Concelebraren el Rector de Balaguer i Arxiprest Mn. Jordi Profitós, el Rector del Santuari Mn. Joan Pujol, Mn. Pau Vidal, Mn. Ramon Solé, Mn. Jaume Tarragó, Mn. Pere Cañada, Mn. Marian Vergé, Mn. Josep Mª. Escorihuela, Mn. Jerrick Barzuela, Fra Gerardo Sarapura, i el company del celebrant, Fra Jordi. Va assistir el diaca Mn. Antoni Baldomà i Josep Masich.

Acabada la Missa, la iconògrafa Núria Beltrán, va fer una explicació de la història, la tècnica i el sentit de les icones com a presència del Transcendent per a pregar.

A continuació, Fra Francesc va procedir a la Benedicció de la icona. Finalment, les Clarisses van fer una breu coreografia d’homenatge a la icona de Santa Clara i van repartir-ne una petita reproducció.

Entre el centenar llarg d’assistents hi havia els Germans Maristes de Les Avellanes, les Germanes de Sta. Maria del Refet, els germans Cortés i Jaume que van regalar les flors, i tants fidels amics de la comunitat.

També els que són lluny van fer present la seva felicitació i afecte. Davant d’una festa tan bonica, tan brillant i completa, les Germanes Clarisses quedaren sorpreses i agraïdes, desitjant per a tothom en aquell dia la generosa benedicció de Santa Clara