Sobre nosaltres

L’Associació d’Amics del Sant Crist de Balaguer

L’Associació per les Obres del Santuari del Sant Crist de Balaguer fou constituïda l’any 1995 per un grup de persones amigues del Sant Crist encapçalades pel llavors capellà custodi del Santuari, Mn. Josep Font. Després va estar durant molts anys al capdavant de l’Associació Mn. Pau Vidal, i des de fa dos anys, l’ha rellevat Mn. Joan Pujol, qui actualment presideix l’Associació.

Des del principi l’Associació ha tingut per objecte social únic la preservació i millora del Santuari des de diferents punts de vista, tant estructural, com de distribució interior, instal·lacions…
Per tal de dur a terme totes aquestes actuacions, l’associació ha organitzat actes benèfics, recapta quotes dels socis i abonats, sol·licita i tramita subvencions públiques…
Aquests ingressos han permès abordar la realització d’obres tan importants com la llanterna del santuari, l’obertura de llums laterals, pintar el Santuari…

Darrerament, s’ha pogut emprendre la realització de les rellevants obres de modificació del sistema de calefacció, recuperació de la capella del perdó i de l’acolliment als visitants, així com la recuperació de la façana romànica del Santuari a partir del llegat de la Sra. Mata, qui amb la seva generositat ha permès donar una empremta definitiva a l’associació.

Al mes d’octubre de 2017 es va formalitzar la fusió per absorció de l’Associació d’Amics del Santuari i de la Muntanya del Sant Crist, que va quedar incorporada a la nostra associació com a entitat absorbent, aprofitant així la gran tasca que va fer aquesta associació, qui va tenir en la persona del Sr. Emili Monge el principal impulsor.

Us invitem a formar d’aquesta associació amb l’objectiu de vetllar per la cura de la muntanya i de la Basílica del Santuari del Sant Crist, a la qual l’any 2016 el Papa Francesc va concedir el títol de Basílica Menor, pel qual tots els balaguerins i devots del Sant Crist n’estem molt orgullosos.

Qui som?

Una agrupació formada per un total de 50 socis que treballa, conjuntament amb entitats i empreses col·laboradores a la ciutat de Balaguer, per donar visibilitat i assegurar la preservació i dinamitzacio de la Basílica del Sant Crist de Balaguer.

Missió, visió i valors

Volem ser un punt de trobada per a tots aquells que comparteixin els nostres interessos quant a la preservació i coneixement del Sant Crist i que la nostra Associació realitzi les tasques amb compromís i dedicació, per convertir-se en un referent local i en el territori.

Què fem?

Durant l’any organitzem diferents activitats de tipus cultural per promoure tant la vida local de la ciutat de Balaguer, com del Sant Crist. Fem ús del patrimoni històric i les activitats són ben variades per atraure a diferents públics.

Entitats col·laboradores